• +359897210791
  • fond@znb.bg

ОБУЧЕНИЯ, СЕМИНАРИ И КОНФЕРЕНЦИИ

Добре дошли в раздела “Обучения, семинари и конференции” на нашия уебсайт!

Тук ще намерите информация относно обучения, конференции и семинари, които сме провеждали и организирали. 

Нашата мисия е да насърчаваме обмена на знания и опит между професионалисти и родители в различни области и да предоставяме възможности за повишаване на осведомеността. 

ТРЕТИ УЪРКШОП ЗА ОБУЧЕНИЕ НА РОДИТЕЛИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕХАБИЛИТАЦИЯ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

За трети път Фондация „За нашето бъдеще“ бе организатор на уъркшоп на тема “SMART терапия – нов поглед към рехабилитацията на деца със специални потребности и обучение на родители за провеждане на рехабилитация в домашни условия” с лектори … За повече информация: https://znb.bg/workshop-2023/

Втора международна конференция „Съвременни методи на лечение при нарушени функции на опорно-двигателния апарат“ 22.07-23.07.2023 г.

Конференцията се проведе на 22 и 23 юли 2023 г.  в Сдружение „ЖАНЕТА“ – гр. Разград, като съчета значими теми и дискусии в областта на медицината. Втора международна конференция беше събитие, което събра над 50 участници от различни области и държави. Лекторите бяха изявени специалисти от … За повече информация: https://znb.bg/vtora-mejdunarodna-konferentsiya/

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ СЪС СПЕЦИАЛИСТИ

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ  с лекторите, които представиха теми по време на Втора международна конференция „Съвременни методи на лечение при нарушени функции на опорно-двигателния апарат“ имаха за цел да предоставят мнение/становище относно състоянието на детето със специални нужди и да насочат, посъветват и информират родителите. Бяха проведени общо… За повече информация: https://znb.bg/bezplatni-konsultatsii/

СЕМИНАР СЪС СТУДЕНТИ

На 20.02.2023г., в гр. Разград, се проведе семинар на тема “Работа в екип при деца и подрастващи с АКУШЕРСКА ПАРАЛИЗА” с родители от Фондация “За нашето бъдеще” и студенти и преподаватели от Медицински колеж “Й. Филаретова” – София”. По време на срещата акцентът беше върху ролята и значението на… За повече информация: https://znb.bg/seminar-sys-studenti/

2022 г.

ПЪРВА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ "Възможности и предизвикателства при лечението на увреждания на брахиалния плексус"

На 22 и 23 октомври 2022г. бе проведена първата за България и Турция международна конференция за диагнозата акушерска пареза с участието на родители и специалисти. Лекторите от България, които участваха в конференцията, бяха… За повече информация: https://znb.bg/conference-brachial-plexus-injuries/

ВТОРИ УЪРКШОП за родители на деца с увреждания на брахиалния плексус

Втори уъркшоп на тема “SMART терапия – нов поглед към рехабилитацията на деца със специални потребности и обучение на родители за провеждане на рехабилитация в домашни условия” се проведе в гр. Варна през август 2022 г..
В поредицата от дейности участваха 9 семейства с техните деца.
След дейностите се повиши осведомеността на участващите родители относно проблемите и перспективите за подобряване на качеството на живот при децата им със специални нужди.

Участващите родители на деца със специални потребности получиха информация относно индивидуалните потребности на тяхното дете. С участниците бяха обсъдени възможностите за изготвяне на индивидуална програма за рехабилитация на децата със специални потребности. Бяха организирани обучения на родителите за провеждане на рехабилитация в домашни условия с цел подпомагане на терапията. Също така участващите родители имаха възможността да увеличат своите знания относно спецификите на диагнозата на техните деца.

Обучителите представиха богата теоретична и практична програма, използвайки интерактивни методи за придобиване на познания, казуси, игри и беседи за по-ефективно общуване и окуражаване.

 

Инициатива "Рисувай с пръсти"

Фондация “За нашето бъдеще” бе организатор на инициатива “Рисувай с пръсти” през август 2022 г. Децата на Фондацията се забавляваха, рисувайки с бои за пръсти и провеждайки приятна и полезна арттерапия. С тази иницатива показахме, че изкуството е достъпно за всеки, независимо от възрастта и опита в рисуването. Нашата инициатива показа, че творчеството има способността да обединява и вдъхновява, независимо от физическите възможности.

Работна среща за обмяна на опит и добри практики в хипотерапията​

Фондация “За нашето бъдеще” бе организатор на Работна среща за обмяна на опит и добри практики с Ирена Методиева и Петя Митева (Сдружение “ЗаЕдно можем”) и Джем Гезгин (основател на Сдружение “Конна терапия и хипотерапия” в Турция) през април 2022 г. .
По време на срещата бяха обсъдени проблемите на децата с увреждания и ползите от хипотерапия, развитието и перспективите на хипотерапията като метод за лечение при деца със специални нужди, както в страната, така и в чужбина. 
В инициативата участваха 5 деца с акушерска пареза, 1 дете с ДЦП и техните семейства. Родителите имаха възможността да поговорят с хипотерапевтите, да зададат своите въпроси и да получат ценни съвети за лечението на децата им.
Изразяваме нашата искрена благодарност към Ирена Методиева, Петя Митева и Джем Гезгин, затова че имахме шанса да се срещнем със специалисти като Вас, както и на коня Арни и кучето Леда, които бяха много послушни и се погрижиха за доброто настроение на децата.

ПЪРВИ УЪРКШОП за родители на деца със специални потребности

Фондация “За нашето бъдеще” бе организатор на уъркшоп на тема “SMART терапия – нов поглед към рехабилитацията на деца със специални потребности и обучение на родители за провеждане на рехабилитация в домашни условия”.
Целта на уъркшопа бе да се повиши осведомеността на родителите относно проблемите и перспективите за подобряване на качеството на живот при децата със специални нужди.
Като лектори бяха поканени Зекие Гезгин и Джем Гезгин са водещи специалисти в областта на „Физиотерапия и рехабилитация“ в Турция. Те са основатели на патентования подход за работа с деца със специални потребности „SMART терапия“ и на Центъра за рехабилитация и специално образование Gezginler в гр. Анкара.
Родителите на деца със специални потребности получиха информация относно индивидуалните потребности на тяхното дете.
По време на срещите и семинарите бяха обсъдени възможностите за изготвяне на индивидуална програма за рехабилитация на децата със специални потребности и се организираха срещи за обучения на родителите за провеждане на рехабилитация в домашни условия с цел подпомагане на терапията. 
Благодарение на този проект, Фондация “За нашето бъдеще” успя да докосне живота на 15 деца от различни краища на България (Разград, Хасково, Свиленград, Варна, София, Панагюрище).
Благодарим за ползотворната съвместна работана на госпожа Зекие Гезгин и господин Джем Гезгин – основателите на “Smartterapi”, които без да се колебаят приеха нашата покана.
Фондация “За нашето бъдеще” изразява своята искрена благодарност и признателност и на Екипа на Сдружение “ЖАНЕТА” за това, че бяха наши любезни и гостоприемни домакини.
0
YOUR CART
  • No products in the cart.