• +359897210791
  • fond@znb.bg

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ С ЛЕКТОРИТЕ

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ  с лекторите, които ще представиха теми по време на Втора международна конференция „Съвременни методи на лечение при нарушени функции на опорно-двигателния апарат“.

БЕЗПЛАТНИТЕ КОНСУЛТАЦИИ имаха за цел да предоставят мнение/становище относно състоянието на детето със специални нужди и да насочат, посъветват и информират родителите.

На 22 и 23 юли бяха проведени общо 72 консултации, организирани от Фондация „За нашето бъдеще“.

Най-много консултации са проведени за диагнозите: акушерска пареза, ДЦП и сколиоза.

40 от консултациите бяха за деца с акушерска пареза. 2 деца бяха и с акушерска пареза, и със сколиоза.

Възрастта на децата, които бяха на консултации, беше от 2 м. до 17 г.

Безплатни консултации бяха проведени и с двама възрастни с неуточнени диагнози.

Семействата бяха от Варна, София, Ямбол, Добрич, Свиленград, Хасково, Дупница, Плевен, Разград и др. градове на България. Специално за конференцията и безплатните консултации дойдоха две български семейства с деца с акушерска пареза, които живеят в Германия.

От област Разград – 3 деца с акушерска пареза, 1 дете с ДЦП, 3 със сколиоза, 5 с други диагнози (в това число 3 деца и 2 възрастни).

За съжаление, беше забелязан много слаб интерес към Конференцията от гр. Разград. Въпреки подготвената програма и интересните теми, отсъствието на специалисти от гр. Разград наистина ни изненада. Разградчаните, които бяха дошли за безплатни консултации, също бяха малко. Надяваме се, че в бъдеще от Разград ще има по-голямо участие и подкрепа за подобни инициативи и повече родители ще се възползват от възможността да направят консултация със специалист.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.