• +359897210791
  • fond@znb.bg

Кампания "Силата на ръцете"

ЦЕЛ НА КАМПАНИЯТА:

Кампанията „Силата на ръцете“ е посветена на Световната седмица за повишаване на осведомеността относно увреждания на брахиалния плексус – 16 октомври – 22 октомври 2023г.  и има за цел да повиши осведомеността относно диагнозата.

Чрез образование, социална подкрепа и създаване на обединена общност, с тази кампанията се стремим да превърнем парезата от пречка във възможност и да помогнем за подобряване на качеството на живот на децата с диагнозата увреждания на брахиалния плексус, получени по време на раждане – позната сред обществото и с имената акушерска пареза; акушерска парализа; родова травма на раменния сплит, парализа на Ерб;.

Кампанията е АПЕЛ към всички да се включат в създаването на общество, което разбира и подкрепя децата със специални нужди, предоставяйки им необходимите условия  за развитие, образование и постижения.

За Кампанията “Силата на ръцете” организираме:  

Конкурс „Сини ленти за силата на ръцете“

Целта ни е да съберем възможно най-много сини ленти, които да изразят нашата подкрепа и солидарност към децата, които се справят с предизвикателствата на акушерска пареза.

В тази специална инициатива ви каним да споделите вашето вдъхновяващо послание, което изразява подкрепата и солидарността ви към децата с акушерска пареза и техните семейства. 

Създайте уникален плакат, който визуално изразява значимостта на всяка ръка и силата на подкрепата за децата с акушерски пареза

Искате ли да научите повече за акушерската парализа и да имате шанс да спечелите награда? Тогава имаме страхотна възможност за вас! 

Вземете участие чрез три символични начина, които ще разкажат историята на силата на ръцете и значението на подкрепата. 

Вземете участие чрез три символични начина, които ще разкажат историята на силата на ръцете и значението на подкрепата. 

Ако искате да носите Синя Лента, но нямате възможност да я направите, свържете се с нас чрез нашия уебсайт или социални мрежи. Ние с удоволствие ще ви изпратим Сини Ленти. 

Набираме 2000 лв. за закупуване на ортези и шини, осигуряване на необходими материали за провеждане на рехабилитация и ерготерапия в домашни условия, продукти за спортни и активни занимания за ЛИЦА С АКУШЕРСКА ПАРЕЗА. 

Ние често организираме благотворителни базари в подкрепа на нашите инициативи и деца с увреждания на брахиалния плексус. Изпратете ни Ваши ръчно изработени продукти! 

Чрез носенето или използването на нашите красиви продукти, можете да ни подкрепите и да изразите своята съпричастност към Кампанията ”Силата на ръцете”.

Приучастие в 4 или повече дейности от Кампанията “Силата на ръцете” Ви очакват още изненади! 

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С РЕГЛАМЕНТА НА КАМПАНИЯТА “СИЛАТА НА РЪЦЕТЕ” ТУК: https://znb.bg/reglament-kampaniya-silata-na-rychete/

Изтеглете Декларация за участие в конкурсите от тук: https://znb.bg/wp-content/uploads/2023/09/ДЕКЛАРАЦИЯ-ЗА-КОНКУРС-КАМПАНИЯ-СИЛАТА-НА-РЪЦЕТЕ.pdf 

Имате право да участвате в повече от един конкурс/инициатива.

Оценяването за всеки конкурс е отделно, и един участник може да бъде класиран и в няколко от тях.

Получаването на награда в един конкурс не изключва вероятността за получаване на награда и от друг конкурс в рамките на кампанията.

Ако се включите в 4 или повече от конкурсите или инициативите, които обхващат кампанията ‘Силата на ръцете’, ще получите специална грамота за вашия изключителен принос и ангажимент и допълнителни награди.

Тези награди са наш начин да ви благодарим за вашето участие и да ви вдъхновим още повече да продължавате да ни подкрепяте! Наградите ще ви напомнят за вашия принос към нашата Кауза.

ПРОГРАМА ЗА СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ОСВЕДОМЕНОСТТА ОТНОСНО УВРЕЖДАНИЯ НА БРАХИАЛНИЯ ПЛЕКСУС

ЗАЩО Е ВАЖНА ТАЗИ КАМПАНИЯ?

Повишаването на осведомеността относно уврежданията на брахиалния плексус е от решаващо значение, защото това ще ни помогне за:

Ранна диагностика и лечение: Навременната диагностика и лечение са от съществено значение за постигане на по-добри резултати. Повишаването на осведомеността може да помогне на хората да разпознаят признаците и симптомите на тази диагноза и проблемите, които се появяват на по-следващи етапи от развитието на децата. Родителите и специалистите ще могат да се информират с най-съвременните методи на лечение.

Подкрепа: Повишаването на осведомеността може да свърже лица, които имат акушерска парализа или техните близки. Това ще ни даде възможност да споделим опит и знания, да се подкрепяме взаимно и да се борим заедно за по-добро бъдеще на децата с тази диагноза.

Намаляване на стигмата: Повишаването на осведомеността ще допринесе за намялване на стигмата, свързана с акушерска пареза и за насърчаване на открити дискусии за тези наранявания. Всичко това ще води до по-добро разбиране и подкрепа за засегнатите лица.

Привличане на специалисти: Кампанията ни може да насърчи лекари, терапевти и други медицински професионалисти да изучават допълнително диагнозата и да развиват специализирани методи и подходи за подкрепа на засегнатите деца. Ако специалистите имат достъп до актуални информация за акушерска пареза, те могат да предоставят по-ефективно лечение на децата. Това може да допринесе за по-добри резултати и за подобряване на качеството на живот на засегнатите лица и техните семейства. Актуалната информация може да насърчи специалистите да търсят иновативни решения и подходи. Съвременните изследвания и разработки могат да доведат до откриване на нови методи за диагностика и интервенции при акушерска пареза.

Превенция: Кампаниите за осведомяване могат да образоват хората за рисковите фактори, които трябва да се имат предвид при планиране и проследяване на бременността и раждането и да насърчат превантивните мерки.

Присъединете се към нас! Нека заедно да повишим осведомеността и да подкрепим хората с увреждания на брахиалния плексус!

Забележка: Кампанията “Силата на ръцете” има само информационна цел и не представлява медицинско мнение. Всяка информация, предоставена тук, трябва да се разглежда като обща информация и не може да замести професионален медицински съвет.

Ако имате въпроси или притеснения относно вашето здравословно състояние или състоянието на някого друг, моля, консултирайте се с квалифициран медицински специалист или лекар. Само те са в състояние да диагностицират, лекуват и предоставят персонализирани съвети, съобразени с вашата индивидуална медицинска история.

Нашата цел е да предоставим полезна информация и да насърчим образованието и осведомеността. Всеки случай на здравословен проблем е уникален, и това изисква специфичен медицински подход.

Целта на кампанията е да предостави обща информация и да насърчи интерес към темата, но не може да се използва като заместител на конкретен медицински съвет от професионален здравен специалист.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.