• +359897210791
  • fond@znb.bg

МАРТЕНСКА КАМПАНИЯ „Мартеници с две сръчни ръчички“

ПОВЕЧЕ ОТ УСПЕШНО приключи кампанията „Мартеници с две сръчни ръчички“ на Фондация „За нашето бъдеще“

През месец януари 2023г. Фондация „За нашето бъдеще“ стартира кампания под надслов „Мартеници с две сръчни ръчички“, в която се включиха отбор помощници от цялата страна с творческо въображение, сръчности и умения, които благотворително сътвориха мартеници с Кауза.

Мартеничките изработиха специално за нашата Кауза:

·       ДОБРОВОЛЦИ И ДАРИТЕЛИ ОТ РАЗГРАД, РУСЕ, ВАРНА, ГЛОДЖЕВО, ДУПНИЦА, МОМЧИЛГРАД, СВИЛЕНГРАД

·       ДОМ ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С ДЕМЕНЦИЯ – ГР. РАЗГРАД

·       КЛУБ “ЛУДОГОРСКИ ГЛАСОВЕ” – ГР. ГЛОДЖЕВО;

·       КОМПЛЕКС ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ ЗА ПЪЛНОЛЕТНИ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ СЕЛО ПРОСТОРНО

·       КОМПЛЕКС ОТ ЦЕНТРОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ЗА ДЕЦА БЕЗ УВРЕЖДАНИЯ – ГР. РАЗГРАД;

·       ОУ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ”- ГР. РАЗГРАД;

·       ОУ “ИВАН С. ТУРГЕНЕВ”- ГР. РАЗГРАД;

·       ОУ “НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ”- ГР. РАЗГРАД;

·       ОУ “НИКОЛА ИКОНОМОВ”- ГР. РАЗГРАД;

·       ОУ “ОТЕЦ ПАИСИЙ”- ГР. РАЗГРАД;

·       ОУ “ХРИСТАКИ ПАВЛОВИЧ” – ГР. ДУПНИЦА

·       ОУ”СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” – ГР. СЕНОВО;

·       ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА “РОБЕР ШУМАН” – ГР. РАЗГРАД;

·       РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ – ГР. КЮСТЕНДИЛ

·       СУ “Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” – ГР. СВИЛЕНГРАД;

·       СУ ,,ЖЕЛЯЗКО ТЕРПЕШЕВ“ – ГР. ЛЮБИМЕЦ

·       СУ” НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ” ГР. МОМЧИЛГРАД;

·       ЦЕНТЪР ЗА УЧЕНИЧЕСКО ТЕХНИЧЕСКО И НАУЧНО ТВОРЧЕСТВО – ГР. РАЗГРАД;

·       ЧИТАЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ-1929” – СЕЛО СТАЛЕВО

·       ЧИТАЛИЩЕ “ДЕЛИОРМАН 2014” – ГР. РАЗГРАД

·       ЧИТАЛИЩЕ “ПРОСВЕТА 1910” – ГР. ГЛОДЖЕВО


Доколкото ни е известно, това е първата Кауза, която е подкрепена от ВСИЧКИ основни училища в гр. Разград.

Бихме искали да изразим благодарност поименно на доброволците и дарителите : Галина Цонева от Русе освен с ръчно изработени от нея мартеници, подкрепи кампанията ни и с парични средства. Милена Димитрова от Варна ни изпрати 490 мартеници. Леля Гюлшен и Елена Асенова от Глоджево също бяха едни от най-активните творци от Русенска област. С голямо желание и творчество се включи и Сашка Борисова от Дупница. Благодарим и на Петя Маркова, Даная Камбурова, Берк Мусов от гр. Разград за ръчно изработените от тях мартеници.

Екипът на Фондация „За нашето бъдеще“ изработи мартеници с материали от МАРТБГ ЕООД, които направиха специална отстъпка за нашата кампания. А част от тях бяха подарени на партньорите ни – организации със сходни цели от чужбина, както и  на участниците в мартенската кампания в знак на благодарност и признателност. 

През месец февруари бяха организирани благотворителни базари, благодарение на които се повиши информираността за увреждания на брахиалния плексус и се събраха средства, които ще спомогнат инициативите на Фондацията и лечението на деца и подрастващи с тази диагноза.

На поканата за участие в кампанията първи се отзоваха от ОУ „Отец Паисий“ – гр. Разград. А от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в гр. Разград призоваха да се включат в благотворителната кауза и други институции.

По тази причина екипът ни се обърна към ръководителите им – господин Мирослав Минков (директор на ОУ „Отец Паисий“ – гр. Разград) и госпожа Цветанка Русева (Директор на ЦПЛР – ЦУТНТ гр. Разград) с молба да присъстват при отварянето на дарителските кутии, които бяха поставени в дървената къщичка в центъра на Разград, където се проведе благотворителният базар от 20 февруари до 1 март 2023 г.  

По време на срещата на Дамски Бизнес Клуб – гр. Разград през февруари месец също бе поставена дарителска кутия.  

С организиране на благотворителни базари се включиха творци със сръчни ръчички и доброволци и от други градове.

С отдаденост, голямо желание и ентусиазъм учениците и учителите от СУ “Никола Йонков Вапцаров” – гр. Момчилград също изработиха чудесни мартенички и организираха благотворителен базар, за подпомагане на лечението на деца с увреждания на брахиалния плексус.

Благотворителни базари в подкрепа на кампанията бяха проведени и в гр. Свиленград, където повечето изложени мартеници бяха изработени от СУ „Петър Берон“ и СУ ,,Желязко Терпешев“ гр. Любимец.

Екипът на WIN BAR  Grill & Fish в гр. Дупница постави дарителска кутия в подкрепа на нашата Кауза с ръчно изработени мартеници от деца със СОП и техните учители от РЦПППО – Кюстендил.

Читалище “Васил Левски -1929” – с. Сталево също организираха благотворителен базар с изработените от тях мартеници.

Кампанията „Мартеници с две сръчни ръчички“ многократно надмина целите, които бяхме си поставили, както и нашите очаквания. Общата сума на даренията през периода на кампанията е 6064,65 лв.

През периода на кампанията имахме възможността да се запознаем с хора с големи сърца, да разкажем нашите истории, да споделим информация за нашата диагноза и да повишим осведомеността относно диагнозата увреждания на брахиалния плексус (т. нар. акушерска пареза).

Стотици показаха своята съпричастност и подадоха ръка, за да прегърнат света с две ръце!

Благодарим на всички деца и възрастни, които направиха тези чудесни мартенички, благодарим на всичките доброволци, които бяха с нас през цялото време, благодарим, за предоставените места за базарите и разбира се, благодарим на всички, които подкрепиха нашата кауза!

Бъдете здрави и благословени!

Радваме се, че нашата мартенска кампания „Мартеници с две сръчни ръчички“ беше толкова успешна. Вече можем да отдадем напълно времето и вниманието си на следващите инициативи и кампании, за които ще разберете съвсем скоро, както и на нашата активна DMS кампания „Бъдеще за децата с пареза на ръката“.

https://dmsbg.com/26430/badeshte-za-detsata/

 

С уважение и признателност,

Екипът на Фондация „За нашето бъдеще“

0
YOUR CART
  • No products in the cart.