• +359897210791
  • fond@znb.bg

Проекти и семинари през 2022 г.

Тук можете да намерите информация за приключили проекти. 

ПРИКЛЮЧИЛИ ПРОЕКТИ

НОЕМВРИ 2022

Приключи нашият първи конкурс за детска рисунка на тема “Две ръчички”, посветен на седмицата за повишаване на осведомеността относно диагнозата “УВРЕЖДАНИЯ НА БРАХИАЛНИЯ ПЛЕКСУС”.
За нас е огромна радост, че 103 публикации участваха в класирането. Деца, родители и учители от цяла България показаха съпричастност към нашите деца.
А наградите бяха осигурени от любезния ни партньор Фистокомерс
За повече информация: https://znb.bg/konkurs-risuvay-na-tema-dve-rychichki/

ОКТОМВРИ 2022

Горди сме с това, че по инициатива на Фондация „За нашето бъдеще“ се постави началото на едно ново начинание – провеждане на конференции с тема увреждания на брахиалния плексус, с участието и на пациенти, страдащи от тази диагноза и техните родители/близки и специалисти.
Бяха представени 17 теми от лектори – водещи специалисти в областта на лечението на диагнозата в България и Турция и 2 теми от представители на семейната общност.
Заявка за участие през сайта на Фондацията направиха: 182 души oт България и 203 от Турция, след което спряхме регистрациите.
Макар и трудно за проследяване, броят на реално присъстващите в онлайн конференцията, беше около половината от регистриралите се участници.

Благодарим на всички, които бяха част от тази конференция!

Получихме десетки положителни отзиви и коментари. 

Радваме се, че успяхме да достигнем до толкова много хора. 

Скоро ще публикуваме и резюмета на представените теми

За повече информация: https://znb.bg/conference-brachial-plexus-injuries/

Създадохме и разпространихме информационни материали, брошури, презентации:
 
– 2 презентации за трудностите, през които преминават децата с увреждания на брахиалния плексус
 
– Брошури за същността на диагнозата, които са разпространени в социалните мрежи
 
– Брошури за рисковите фактори, които трябва да се вземат под внимание преди и по време на бремеността и раждането
 
– Брошура за първи грижи за новородено с акушерска пареза
 
– Субтитри на български език за информационен видеоклип, създаден от двете организации с нестопанска цел със сходни цели, регистрирани в Германия и Великобритания, които ни подкрепиха в този проект:
 
– Информационна брошура, създадена с подкрепата на американската организация със сходна цел относно въпросите, които трябва да зададе всяка бременна жена на своя акушер гинеколог
 
– Публикувахме статии за диагнозата в известни списания:
 
 
– Част от брошурите бяха преведени на турски език и разпространени с подкрепата на основателите на турското сдружение за увреждания на брахиалния плексус
 
 

АВГУСТ 2022

Фондация “За нашето бъдеще” бе организатор на инициатива “Рисувай с пръсти”. Децата на Фондацията се забавляваха, рисувайки с бои за пръсти и провеждайки приятна и полезна арттерапия, както и на втори уъркшоп на тема “SMART терапия – нов поглед към рехабилитацията на деца със специални потребности и обучение на родители за провеждане на рехабилитация в домашни условия”.
  • В поредицата от дейности участваха 9 семейства с техните деца. 
  • След дейностите се повиши осведомеността на участващите родители относно проблемите и перспективите за подобряване на качеството на живот при децата им със специални нужди.
  • Участващите родители на деца със специални потребности получиха информация относно индивидуалните потребности на тяхното дете. С участниците бяха обсъдени възможностите за изготвяне на индивидуална програма за рехабилитация на децата със специални потребности. Бяха организирани обучения на родителите за провеждане на рехабилитация в домашни условия с цел подпомагане на терапията. Също така участващите родители имаха възможността да увеличат своите знания относно спецификите на диагнозата на техните деца.
  • Обучителите представиха богата теоретична и практична програма, използвайки интерактивни методи за придобиване на познания, казуси, игри и беседи за по-ефективно общуване и окуражаване.

АПРИЛ 2022

Фондация “За нашето бъдеще” бе организатор на уъркшоп на тема “SMART терапия – нов поглед към рехабилитацията на деца със специални потребности и обучение на родители за провеждане на рехабилитация в домашни условия”.
Целта на уъркшопа бе да се повиши осведомеността на родителите относно проблемите и перспективите за подобряване на качеството на живот при децата със специални нужди.
Като лектори бяха поканени Зекие Гезгин и Джем Гезгин са водещи специалисти в областта на „Физиотерапия и рехабилитация“ в Турция. Те са основатели на патентования подход за работа с деца със специални потребности „SMART терапия“ и на Центъра за рехабилитация и специално образование Gezginler в гр. Анкара.
Родителите на деца със специални потребности получиха информация относно индивидуалните потребности на тяхното дете.
По време на срещите и семинарите бяха обсъдени възможностите за изготвяне на индивидуална програма за рехабилитация на децата със специални потребности и се организираха срещи за обучения на родителите за провеждане на рехабилитация в домашни условия с цел подпомагане на терапията. 
Благодарение на този проект, Фондация “За нашето бъдеще” успя да докосне живота на 15 деца от различни краища на България (Разград, Хасково, Свиленград, Варна, София, Панагюрище).
Благодарим за ползотворната съвместна работана на госпожа Зекие Гезгин и господин Джем Гезгин – основателите на “Smartterapi”, които без да се колебаят приеха нашата покана.
Фондация “За нашето бъдеще” изразява своята искрена благодарност и признателност и на Екипа на Сдружение “ЖАНЕТА” за това, че бяха наши любезни и гостоприемни домакини.
Фондация “За нашето бъдеще” бе организатор на Работна среща за обмяна на опит и добри практики с Ирена Методиева и Петя Митева (Сдружение “ЗаЕдно можем”) и Джем Гезгин (основател на Сдружение “Конна терапия и хипотерапия” в Турция).
По време на срещата бяха обсъдени проблемите на децата с увреждания и ползите от хипотерапия, развитието и перспективите на хипотерапията като метод за лечение при деца със специални нужди, както в страната, така и в чужбина. 
В инициативата участваха 5 деца с акушерска пареза, 1 дете с ДЦП и техните семейства. Родителите имаха възможността да поговорят с хипотерапевтите, да зададат своите въпроси и да получат ценни съвети за лечението на децата им.
Изразяваме нашата искрена благодарност към Ирена Методиева, Петя Митева и Джем Гезгин, затова че имахме шанса да се срещнем със специалисти като Вас, както и на коня Арни и кучето Леда, които бяха много послушни и се погрижиха за доброто настроение на децата.
0
YOUR CART
  • No products in the cart.