• +359897210791
  • fond@znb.bg

„Терапия без плач при деца със специални потребности"

„Кабинет за рехабилитация на деца – Развитие потенциала на детето“ и Фондация „За нашето бъдеще“ Ви канят да вземете участие в проект „Терапия без плач при деца със специални потребности”

Изрази, изречени от специалист “нека да плаче сега (по време на терапия), за да е добре”, и респективно от родител “за негово добро е, добре, може да плаче” предизвикват големи дебати сред семейства с деца със специални потребности и широк кръг специалисти (медицински и немедицински)…

Острият подход, на всяка цена в определеното време, не значи качествени терапевтични процедури. Дисциплината при децата може да се създаде с постоянство, целенасочени усилия и изграждане на навици. Постигнатите резултати биха били много по- големи (физически и психически), ако детето е спокойно, съсредоточено и концентрирано върху движенията, които искаме то да извършва и уменията, на които искаме да го научим. 

Напълно осъзнаваме, че терапевтичните процедури са времево ограничени и през това време специалистът трябва да дава всичко от себе си, за да помогне на детето. Ако детето плаче по време на всички терапевтични сеанси, то трябва да се открие какъв е проблемът.

Това дали терапията трябва да се прави за сметка на ревящо бебе/дете е от ключово значение за подобряване на качеството на живот както детето, така и на неговото семейство.

Ако и Вие смятате, че с децата със специални потребности трябва да се работи внимателно, прецизно, с индивидуален подход и с най-малко плач по време на терапевтични процедури, за да има максимални ползи за детето, включете се в нашия проект!

Как? 

Изпратете ни видеозапис, в който разказвате Вашия опит за ползите и вредите от плача по време на лечението и на терапевтичните дейности на дете със специални потребности. 

Споделете Вашето становище! Специалисти, подкрепете го с научно обосновани аргументи и през вашия професионален опит! Родители, разкажете Вашата история!

Можете да подкрепите тезата си с данни от собствени проучвания и наблюдения, както и с обзор на научна литература по тематиката.

Регламент:

Видеозаписът трябва да бъде направен в избрана от Вас платформа, с кратко представяне на автора в началото. Общото времетраене на видеозаписа не трябва да надвишава 10 минути.

(Можете да направите презентация и да я представите.)

Всеки, който има желание да участва, трябва да направи предварителна регистрация чрез формуляра по-надолу. 

Участието Ви е безплатно и безвъзмездно!  

Краен срок за изпращане: 30.06.2023г. до имейл адрес: conference@znb.bg 

С цел достигане до по-широка аудитория, всички получени клипчета ще бъдат обобщени в документален филм, ще бъде създаден и трейлър. 

 В проекта могат да се включат специалисти от цялата страна и от чужбина. (Видеозапис, който е изпратен на различен от български език, ще бъде преведен от лицензиран преводач и преводът ще се добави като субтитри)

Родителите на деца със специални потребности също могат да се включат.

С участието си, Вие се съгласявате видеозаписът да бъде разпространен в социалните медии, видеоканали, уебсайтове и др., да бъде редактиран и преработен с ефекти с цел подобряване на визията на цялостния филм, който ще бъде създаден.

Направете Вашата регистрация сега! Изпратете ни материалите за публикуване до 30 юни 2023г. 

Проектът се осъществява съвместно от „Кабинет за рехабилитация на деца – Развитие потенциала на детето“ https://www.spasovkinezi.com/  и Фондация „За нашето бъдеще“ и на този етап няма външно финансиране.

Регистрация за участие като лектор:

академична длъжност (ако има), научна степен (ако има), име и фамилия, организация
0
YOUR CART
  • No products in the cart.