• +359897210791
  • fond@znb.bg

История

Фондация “За нашето бъдеще” е създадена през март 2022г. от родителите на Елиф-Мира – Ергин Салатов и Имрен Гендж-Салатова. 

От създаването на Фондацията до сега, ние не можем да се похвалим с дълга история, но можем да се гореем с това, че благодарение на Фондацията, съдбата събра на едно място хора, които са толкова различни и живеят далече един от друг, а са толкова сплотени, споделят общи възгледи и имат подобна участ – да бъдеш родител на дете с увреждания на брахиалния плексус (акушерска парализа).

Основателите Ергин Салатов и Имрен Гендж-Салатова започват да помагат на деца с увреждания още преди детето им да навърши една годинка. 

Благодарение на контактите, които установяват в чужбина, организират пътуването и лечението на деца с различни диагнози в страната и зад граница. Майката на Ели участва в организацията и превода от турски на български език на Курс за родители на деца с акушерска пареза и успява да докосне живота на още 5 деца и техните родители, както и на трима специалисти – рехабилитатори.

„Постоянно си задавахме въпросите: Защо? Защо точно на нас се случва? Защо точно на нашето дете? Очаквахме и силно вярвахме до няколко месеца да приключим с лечението и детето ни да няма спомени за „акушерска пареза“…Но съдбата беше отредила друго… 
В момента, в който осъзнахме, че ние не лекуваме само нашето дете, а успоредно с това помагаме и на други деца и семейства, подаваме им ръка и им подаряваме частица щастие, ние разбрахме, че нашата мисия в тези тежки дни на лечение е да се отдадем с любов в това да помагаме и на други семейства.“ Имрен Гендж.

Ценностите, мисията и каузата, залегнали в основата на идеята за Фондацията, се споделят и от други млади родители, които се включват без колебания в Общото събрание и от август 2022г. Фондацията осъществява дейност в обществена полза. 

Ние, членовете на Общото събрание на Фондация “За нашето бъдеще” – Ергин Салатов, Имрен Гендж, Екатерина Баделина,  Калинка Kьосева, Мюмюне Ахмед, Мая Докова, и НАШИТЕ ДЕЦА, вече сме едно голямо семейство и се борим, за да постигнем целта всяко дете с увреждания на брахиалния плексус (т. нар. акушерска парализа) да получи качествено лечение и да променим бъдещето им към по-добро.

Фондация “За нашето бъдеще” успява да привлече нови съмишленици за всяка своя инициатива, което ни показва, че не бива да се страхуваме от това да споделяме личната ни история и от това дали ще успеем, а точно обратното – увери ни, че няма нищо по-хубаво от това да обичаш, споделяш и да помагаш!

Какво правим?

Нашият ангажимент в подкрепа на децата с увреждания на брахиалния плексус включва изпълнението на множество значими проекти и програми, които имат силно позитивно въздействие върху техните животи и техните семейства.

Осведоменост

С конкурси и информационни кампании увеличаваме осведомеността увреждания на брахиалния плексус и предизвикателствата, свързани с него. Така по-голям брой хора разбират необходимостта от подкрепа и се включват в нашата работа.

Проекти

Реализирахме редица проекти: организирахме обучения, конференции, семинари, конкурси за родители и специалисти като цяло, с цел повишаване на осведомеността.

Подкрепа

Фондацията предостави финансова подкрепа за терапевтични процедури. Освен финансова, ние осигуряваме психологическа подкрепа и консултации както за децата, така и за техните родители.

Сътрудничество

Нашата фондация активно сътрудничи с водещи медицински специалисти и институции.
Това сътрудничество включва съвместни проекти, изследвания и обмен на най-добри практики.

Тези проекти и програми са от съществено значение за подпомагането на лица със специални нужди.

Фондация “За нашето бъдеще” с гордост продължава да работи в тяхна подкрепа и да разширява дейността си, предоставяйки възможности за по-добро бъдеще.

В работата си, Фондация "ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ" никога не е сама.
Нашата мисия би била невъзможна без вярата, подкрепата и съдействието
на нашите партньори, дарители и подкрепящи организации.

Подкрепящи организации

Вашият принос ни помага да създадем по-добри програми и услуги за децата и техните семейства.
Разбираме, че всеки партньор и дарител има свои уникални интереси и цели. 
Ние сме готови да работим, за да намерим начини за сътрудничество, които отговарят на Вашите потребности и очаквания. Ние високо оценяваме Вашата подкрепа и бихме я показали с благодарност и признание.

Подкрепете нашата Кауза!

Подайте ръка, за да прегърнат света с две ръце!

Направете дарениеКупете продукт с кауза
0
YOUR CART
  • No products in the cart.