• +359897210791
  • fond@znb.bg

История

Фондация “За нашето бъдеще” е създадена през март 2022г. от родителите на Елиф-Мира – Ергин Салатов и Имрен Гендж-Салатова. 

От създаването на Фондацията до сега, ние не можем да се похвалим с дълга история, но можем да се гореем с това, че благодарение на Фондацията, съдбата събра на едно място хора, които са толкова различни и живеят далече един от друг, а са толкова сплотени, споделят общи възгледи и имат подобна участ – да бъдеш родител на специално дете.

Основателите Ергин Салатов и Имрен Гендж-Салатова започват да помагат на деца с увреждания още преди детето им да навърши една годинка. 

Благодарение на контактите, които установяват в чужбина, организират пътуването и лечението на деца с различни диагнози в страната и зад граница. Майката на Ели участва в организацията и превода от турски на български език на Курс за родители на деца с акушерска пареза и успява да докосне живота на още 5 деца и техните родители, както и на трима специалисти – рехабилитатори.

„Постоянно си задавахме въпросите Защо? Защо точно на нас се случва? Защо точно на нашето дете? Очаквахме и силно вярвахме до няколко месеца да приключим с лечението и детето ни да няма спомени за „акушерска пареза“…Но съдбата беше отредила друго… 
В момента, в който осъзнахме, че ние не лекуваме само нашето дете, а успоредно с това помагаме и на други деца и семейства, подаваме им ръка и им подаряваме частица щастие, ние разбрахме, че нашата мисия в тези тежки дни на лечение е да се отдадем с любов в това да помагаме и на други семейства.“ Имрен Гендж.

Ценностите, мисията и каузата, залегнали в основата на идеята за Фондацията, се споделят и от други млади родители, които се включват без колебания в Общото събрание и от август 2022г. Фондацията осъществява дейност в обществена полза. 

Ние, членовете на Общото събрание на Фондация “За нашето бъдеще” – Ергин Салатов, Имрен Гендж, Екатерина Николова, Паулина Техова, Димитрия Петрова, Калинка Каракашева и НАШИТЕ ДЕЦА, вече сме едно голямо семейство и се борим, за да постигнем целта всеки човек със специални потребности да получи качествено лечение и да променим света към по-добро.

Фондация “За нашето бъдеще” успява да привлече нови съмишленици за всяка своя инициатива, което ни показва, че не бива да се страхуваме от това да споделяме личната ни история и от това дали ще успеем, а точно обратното – увери ни, че няма нищо по-хубаво от това да обичаш, споделяш и да помагаш!


“Подайте ръка, за да прегърнат света с две ръце!”

Фондация “За нашето бъдеще”