• +359897210791
  • fond@znb.bg

ТРЕТИ УЪРКШОП ЗА ОБУЧЕНИЕ НА РОДИТЕЛИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕХАБИЛИТАЦИЯ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

20 – 24 ФЕВРУАРИ 2023  В ГР. РАЗГРАД

За трети път Фондация „За нашето бъдеще“ бе организатор на уъркшоп на тема “SMART терапия – нов поглед към рехабилитацията на деца със специални потребности и обучение на родители за провеждане на рехабилитация в домашни условия” с лектори Зекие Гезгин и Джем Гезгин – основатели на Смарт терапия.

Домакини на събитието бяха отново Сдружение „Жанета“.  Нашите любезни партньори бяха се подготвили изключително добре за нашето гостуване и ни осигуриха безупречни условия за провеждане на занятията. Отново се чувствахме като „у дома си“.

В уъркшопа участваха 9 семейства с деца с акушерска пареза. Децата бяха от различни възрасти –  с различни типове увреждания, с и без операция, преди/след операция. Родителите получиха ценни съвети от доайените на физиотерапията при акушерска пареза – Зекие и Джем Гезгин.

Най-малкото детенце беше на 2 години, а най-голямото беше на 16 години.

Само едното семейство е от гр. Разград. Всички останали изминаха стотици километри от различни градове на България (Момчилград, Свиленград, Панагюрище, Плевен, Провадия, Хасково, Дупница), а едно семейство пътува хиляди километри от Германия до гр. Разград специално за участие в уъркшопа.

Всички те дойдоха в гр. Разград с надежда за по-добро бъдеще за децата им. А резултатите от проведения уъркшоп не закъсняват.

Още по време на занятията се случиха чудеса: 

Едно от семействата чу най-хубавата новина – закъснялата операция на нерви, която е направена преди няколко месеца, е успешна!…

Ели има напредък с цели два сантиметра за достигане на ръката към кръста – едно дългоочаквано развитие и се надяваме съвсем скоро да се похвалим с постигната нова функционалност на ръката…

 

Преди и след обучението:

  • След дейностите се повиши осведомеността на участващите родители относно проблемите и перспективите за подобряване на качеството на живот при децата им.
  • Участващите родители на деца с акушерска пареза получиха информация относно индивидуалните потребности на тяхното дете.
  • С участниците бяха обсъдени възможностите за изготвяне на индивидуална програма за рехабилитация.
  • Бяха организирани обучения на родителите за провеждане на рехабилитация в домашни условия с цел подпомагане на терапията.
  • Участващите родители имаха възможността да повишат своите знания относно спецификите на диагнозата на техните деца.
  • Обучителите представиха богата теоретична и практична програма, използвайки интерактивни методи за придобиване на познания, казуси, игри и беседи за по-ефективно общуване и окуражаване.


Родители, не забравяйте, че Вие сте най-важният член на екипа, който работи за подобряване на функционалността на ръката при диагнозата акушерска пареза!

Във всеки етап от развитието на Вашето дете, Вие трябва да сте добре подготвени. Ако имате необходимите знания, ще успеете да подкрепите детето си и ще подадете ръка, за да прегърне света с две ръце!

Пожелаваме успешна работа на всички родители, които вече се чувстват по-уверени в ролята си на котерапевти!

Благодарим на Сдружение Жанета и на госпожа Зекие Гезгин и господин Джем Гезгин!Благодарим на Сдружение Жанета и на госпожа Зекие Гезгин и Джем Гезгин!

До нови срещи!


Екипът на Фондация "За нашето бъдеще"

Отзиви от родителите:

"Обръщам се към Вас в знак на благодарност за Вашият висок професионализъм, отношение към родителите на деца с акушерска пареза и отговорност в цялостната Ви трудна и дълбоко хуманна професия. Позволете ми да се обърна към Вас, за да поднеса своите най-искрени и сърдечни благодарности към физиотерапевтите при акушерска пареза – Зекие и Джем Гезгин. Думите не могат да изразят чувствата ми или моята благодарност за вашата помощ. За всичко, което правите и за това, което сте, аз ще ви бъда вечно благодарна. Използвам възможността да пожелая на целия екип на „Фондация за нашето бъдеще” огромни успехи, лично щастие и доверие от цялото ни общество!"

Изключително съм благодарна, че отново имахме възможността да се срещнем в България със Зекие и Джем. Това, което дават те на нашите деца е незаменимо, надеждата, която дават на нас - още по-незаменима! Благодарим на “Фондация за нашето бъдеще” за организацията и всеотдайността!

0
YOUR CART
  • No products in the cart.