• +359897210791
  • fond@znb.bg

Поезия

Добре дошли в страница “Поезия” – специалното място в сайта на Фондация “За нашето бъдеще”, където пулсира сърцето на Ивайла Каракашева, едно изключително 17-годишно момиче с акушерска пареза от Дупница. Пространството, където думите танцуват със сърцето, където всяка строфа е допир до душата, а всяка рима – ехо на чувства, които остават дълбоко в нас.  

Вдъхновяващата история на Ивайла се преплита неразривно с мисията на Фондацията още от съдбоносната среща през 2022 година, когато Калинка Кьосева, майката на Ивайла, става част от екипа ни.

Тук сме събрали творбите на Ивайла Каракашева, 17-годишно момиче с акушерска пареза, чийто жизнен път е уникален, а сила за изразяване - несравнима!

Стиховете на Ивайла са огледало на нейната душа, където се отразява всяка емоция, преодоляна битка и надежда за бъдещето. През линиите на нейната поезия намираме не само болката от преодоляване на физическите предизвикателства, свързани с акушерската пареза, но и безграничната сила, която извира от дълбините на нейната млада и силна личност.

Всяко нейно стихотворение е пътешествие през тъмните и светлите пътища на живота, пропито с надежда, смелост и неизмерима красота.

 

Тук, на страницата "Поезия", вие ще имате уникалната възможност да се докоснете до света на Ивайла.

Чрез стиховете си тя ни води по пътя на надеждата, показвайки ни, че въпреки трудностите, красотата и поезията могат да процъфтяват в сърцето на всяко едно дете. Стихотворенията на Ивайла са послание към всички нас да прегърнем света с две ръце, независимо от предизвикателствата, с които се сблъскваме.

Чрез своите творби, Ивайла ни показва, че въпреки физическите предизвикателства, духът на човека може да се издигне и да сияе с неподправена светлина.

Ивайла Каракашева: Силата на духа и поезията

 Акушерската пареза не е спряла Ивайла да живее пълноценно!

Тя е борбена, красива, умна. Тя е изключително талантлива и пише стихове. Тя владее английски и турски език. Тя се изразява като професионален поет и е ярък пример за това, как силата на духа и непоколебимата воля могат да трансформират предизвикателствата в път към успеха.

Още от деня на раждането си, Ивайла се бори с трудностите, свързани с акушерската пареза, но вместо да им позволи да ограничат живота ѝ, тя ги е използвала като трамплин за своето развитие и самоизразяване. Чрез стиховете си, Ивайла докосва сърцата на хората, споделяйки своята перспектива за живота, борбата и надеждата.

Произведенията на Ивайла са повече от просто думи на хартия; те са отражение на нейната силна личност, дълбоки размисли и стремеж към красотата, въпреки предизвикателствата. Езиковите ѝ умения в английски и турски позволяват на нейното послание да достигне и вдъхнови още по-широка аудитория, като същевременно обогатяват нейния личен и творчески хоризонт.

 

Фондация "За нашето бъдеще" е горда да подкрепя Ивайла и да сподели нейните стихотворения с вас.

Нека думите на Ивайла бъдат извор на вдъхновение за всички ни да преследваме своите мечти 

и да се изправяме смело пред предизвикателствата на живота.

Чрез своите стихове, превръщайки всяка трудност в източник на вдъхновение, тя ни разказва своята история и ни показва, че ОБЕДИНЕНИ СМЕ ПО-СИЛНИ!

Стихотворенията на Ивайла са пълни с надежда, мечти и воля за живот, която вдъхновява и ни напомня за стойността на волята, упоритостта и вярата! 

Ивайла превръща своята борба в изкуство, като по този начин ни показва, че във всяко предизвикателство се крие възможност за растеж и самоизразяване.

Поезията на Ивайла Каракашева е доказателство за непокорния дух и вярата в доброто.

Всяко нейно стихотворение е светлина, която пробива мрака на страха и несигурността,
показвайки пътя към по-добър и по-светъл свят.

 

Тук, в “Поезия”, вие ще намерите не просто стихове, а откъси от душата на един млад човек, който смело споделя своя свят с нас. Позволете на думите на Ивайла да ви докоснат, да ви вдъхновят и да ви напомнят за силата на човешкия дух, която триумфира над всички препятствия.

На страницата "Поезия" на Фондация "За нашето бъдеще"
имаме честта и привилегията да споделяме с вас тези мощни послания от Ивайла.

Всяко едно стихотворение е покана към размишление, съпричастност и възхищение към устойчивостта на човешкия дух. 

Нека тези думи ви вдъхновят да погледнете на света с нови очи и да откриете силата и красотата на всяко дете!

Добре дошли в света на Ивайла,
където поезията преобразява, утешава и осмисля живота ни.

Борба

В дни на отчаяние
На неспирна мъка
Спи свято деяние
Което за скромний кръга
Ще да стане достояние…

Страдащите тънат в черни сълзи
Сякаш от дълбок ручей извират
Сърцето им в безизходица пълзи
И спокойствието си не намира…

Тежка болка
Сложни промени
Времето тече в бърза гонка
Но времето се не мени…

Времената тежки бяха (и са)
Но смелите сърца пламтят в жарта
Готови да сложат на агонията краха
И да прегърнат борбата!

Борба за добро, за промяна, за живот!
Обливаше телата в буйно опиянение
И скланяше ги да премахнат тежкий хомот
И да извоюват свойто избавление!

О, Божия песен!
Предводител на борбата свята
Ти ще се лееш по звука си вечен
Никога не ставайки изпята!

Не губейки своята роля
Чрез своята мелодия
Да подбуждаш човешката воля
И въздигаш я в апогея
На борбата плодна!

Автор: Ивайла Каракашева, 17-годишно момиче с акушерска пареза

Вижте Историята на Ивайла, разказана от нея тук:

Ехото на борбата: Споделено от Ивайла Каракашева, заключителни думи към "Борба" от Фондация "За нашето бъдеще" в подкрепа на всички, които се борят с акушерска пареза...

Стихотворението "Борба" е вълнуващо и вдъхновяващо произведение, отразяващо не само личните изпитания и преодолявания на автора, но и универсалната човешка красота и доброта, стремеж към преодоляване на предизвикателствата с усмивка и постигане на промяна.
Написано от млад човек на 17 години, с акушерска пареза, това стихотворение въплъщава силата на духа и непоколебимата воля на всяко дете с акушерска пареза да се бори с предизвикателствата.
Авторът показва изключителна зрялост и дълбочина на чувствата, като превръща личната си битка
в послание за надежда, устойчивост, сила и трансформация.

Чрез стиховете си, нашето момиче - Ивайла не само споделя своите болки и страхове, но и издига читателя над ежедневните предизвикателства, напомняйки ни за силата на сърцето и човешкия дух. Стихотворението "Борба" отразява отчаяние, болка, време, смелост и, най-важното, борба за добро и промяна. Във всяка строфа авторът съчетава личното с универсалното, използвайки мощни образи и сравнения, които предават светлината на надеждата.
Мотивът на борбата символизира не само личната битка с акушерска пареза, но и по-широката борба за живот, справедливост и човечност.

Вдъхновено от личния опит на младия автор, това произведение е пример за сила, която може да се използва като механизъм за справяне и като средство за изразяване на най-дълбоките човешки емоции и стремежи. Чрез споделянето на своята борба, авторът ни напомня за важността на устойчивостта, надеждата и неуморната борба за по-добър живот, не само за себе си, но и за общността. Това стихотворение е мощен призив към всички ни да прегърнем борбата за добро, да търсим промяна и да не забравяме, че във всеки от нас живее сила и способност да преодолеем препятствията и да постигаме целите си, въпреки трудностите. Тази вътрешна сила и решимост се превръщат в източник на вдъхновение и надежда за другите, показвайки, че дори и в най-тежките моменти, човешкият дух е способен на изключителни постижения и трансформации. "Борба" ни напомня, че във всяка битка, водена с любов, смелост и упоритост, се крие потенциалът за израстване и осъществяване на значима промяна, не само в нашите животи, но и в света около нас.

Искаме да изразим нашата най-дълбока благодарност към Ивайла за смелостта и откровеността, с които споделя своите стихотворения с нас. В тези думи се крие не само личната история на един млад човек, но и посланието на надежда, устойчивост и неизмеримата сила на човешкия дух. Ивайла, благодарим ти за това, че ни даваш възможността да се докоснем до твоите мисли и чувства, превръщайки твоята борба и мечти в източник на вдъхновение за всички нас. Твоето творчество ни напомня за значението на поезията като форма на изразяване и лечение, и ни учи на състрадание, разбиране и подкрепа.

Благодарим ти от сърце, Ивайла, и се надяваме да продължиш да споделяш своя талант и светлина със света!
Екипът на Фондация "За нашето бъдеще"

Във Фондация “За нашето бъдеще” ние вярваме в силата на думите и изкуството да вдъхновяват, да лекуват и да обединяват. Стихотворението на Ивайла Каракашева е прекрасен пример за това как една уникална гледна точка може да обогати нашето разбиране за света и да ни покаже красотата и силата на човешкия дух.

Ние ви каним да продължите да бъдете част от нашето пътешествие към разкриване и споделяне на още вдъхновяващи истории. 

Нашият сайт редовно се обновява и съвсем скоро очаквайте да публикуваме нови произведения от талантливата Ивайла Каракашева.

Не забравяйте да посетите отново www.znb.bg,  за да не пропуснете най-новите публикации и инициативи на фондацията. 

Вашата подкрепа ни позволява да продължим да споделяме важни и вдъхновяващи истории, които могат да променят животи.

Благодарим ви за вниманието и подкрепата! 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.